A gyógyközeg megújult!

Termál medence “Török színekben”

Gyógyhatásai:
A Szarvasi Gyógyfürdő gyógyvize főként nőgyógyászati panaszok és ízületi betegségek kezelésére alkalmas. A gyógymedencék vizét az Országos Tisztiorvosi Hivatal 2000-ben minősítette gyógyvízzé. Ezeket a gyógyvizes medencéket a gyógykezelésekre érkezők és a fürdővendégek is szívesen használják.

A helyiség a régi szarvasi fürdőépület része, boltíves megoldásaival a helyi fürdőhagyományok jelképe. Állapota miatt már régen szükség lett volna az esztétikai színvonal javítására. A nyári időszakban elvégzett felújítás tervezésekor a látvány mellett a funkcionális fejlődés is cél volt. A felújítás a fal és padlófelületeket érintette. Nem terjedt ki a medencetestre.

 

Ahol a szándék, ott a lehetőség is

A színvilág tervezésénél törökös jellegű megjelenés volt a cél. Ez alapján választottuk ki a látványban meghatározó dekorcsempe színét, amihez illesztettük a falak színeit.

A járófelületek kialakításánál a csúszásmentes felület igénye behatárolta a dizájn lehetőségeket. Csökkentettük az ezelőtt igen magas lépcsőmagasságokat, amihez szükség volt egy nem használt ajtó befalazására és a súlyfürdő bejárat áthelyezésére. Az utóbbi helyen a fürdővendégek részére is használható tusoló részt nyitottunk meg.

 
Mivel az átalakításra fordítható idő korlátos volt. egyes elemeket később fejezzük be. A padlóburkolás és a megnyitott tusoló rész felújítását szeptemberben tervezzük. Tervezzük a világítás technika korszerűsítését is, ezzel még jobban élvezgető hangulatot szeretnénk létrehozni.

 

További gyógyászati szolgáltatások:

Gyógyvizes medencefürdő, Iszappakolás, Súlyfürdő, Szénsavas fürdő, Orvosi gyógymasszázs, Vízalatti vízsugármasszázs, Vízalatti csoportos gyógytorna, 18 év alatti csoportos gyógyúszás, fizioterápia kezelések.