Tavaszi leállás

2018. április 9. és 15. között tavaszi karbantartás miatt zárva tart a fürdő.

Miért van erre szükség?

A Szarvasi Gyógyfürdő az elmúlt hónapokban minden nap nyitva volt. Karácsony első napján volt egyedül zárva. Nyitvatartási időszakban reggel, este és időszakosan a forgalommal nem érintett területeken napi rendszerességgel takarítunk, de nagyobb volumenű karbantartási, takarítási feladatok elvégzésére ilyen napokon nincs lehetőség.

Hétfőn 14:00-kor nyit a létesítmény. Évközben délelőtt szokás az öltözőket, öltözőszekrényeket és egyéb szükség szerinti takarításokat elvégezni. A tavaszi és őszi leálláskor ennél alaposabb tisztításra kerül sor a fürdő teljes területén saját munkatársaink és külső szolgáltató által.

Külső szolgáltató végzi a sport és élmény medencék belső felületeinek kézi, gépi tisztítását, fertőtlenítését belső munkatársak pedig a gyógymedencéket és az egyéb helyiségeket, pl. előtér közlekedők vizes helységek és medencetér padozata, ablak felületek. Mivel igen nagy munkamennyiségről van szó kisebb, vendégeket nem zavaró terület általában a következő hetekre tolódik.

A fürdők üzemeltetését szabályozó jogszabályok szerint évente kétszer le kell cserélni a vízforgatott medencék vizét (fürdőnk esetünkben a sport és élmény medencéket). Az egyik vízcserét a tavaszi karbantartás idején végezzük. (A gyógymedencék vizét naponta kell cserélni.)

[gap height=”10px”]

Maga a folyamat:

  • Leengedjük a régi vizet a városi csapadékvíz rendszerbe. Ez kb. 1 napig tart. A sportmedence 720 m3-es.
  • 2 napig tart a négy medence test kézi és takarító gépekkel végzett tisztítása, fertőtlenítése.
  • Kb. 1,5 nap alatt lehet feltölteni a sportmedencét. A medencékbe a városi ivóvíz kerül.
  • A hétfői nyitásig fel kell fűteni a medencéket és a vízforgató rendszernek a megszokott tisztaságúra kell a „csapvizet” kitisztítania!!! Láttad, hogyan néz ki a „csapvízzel” feltöltött medence?

A leállás alatt végzik a gépészek a vízforgató és szellőző rendszer karbantartását.
Ez vendégek által nem érzékelhető munka.

Ami látható lesz nyitás után, hogy ki lettek cserélve a sportmedence víz alatti lámpái.
Ez egy hangulati elem és energiamegtakarítást is eredményez.

Köszönjük, hogy végigolvasta rövid ismertetőnket. Úgy gondoltuk, ha már nincs fürdő pár napig, legalább értsék a kedves fürdőzők, hogy miért van zárva.

Viszont Április 16-tól felfrissülve, tisztán újra nyitva a Szarvasi Gyógyfürdő.
Szeretettel várunk minden új és meglévő fürdőzni, gyógyulni, pihenni vágyót!