Gyógymasszázs kezelés Szarvason

Mitől jó egy gyógymasszázs?

A panaszok enyhítése mellett ellazítja az izmokat, csökkenti a stresszt, serkenti az anyagcserét és a vérkeringést, így az immunrendszer működésére is jótékony hatással van. Hatékony a stresszből eredő vállfájás,fejfájás és nyaki húzódás kezelésére, valamint a hát- és lábfájás, baleseti sérülés, műtét utáni izomsérülések, egyéb izomhúzódás, -görcs és -láz kezelésére.

gyogymasszazs 2

A speciális mechanikus ingerek által nem csak fokozza az agyban az endorfin termelődését, hanem gátolja a fájdalomingerek agyba jutását is, így fájdalomcsillapítók nélkül enyhít a kínokon. A fogásokat tekintve legfőképpen a simítás, dörzsölés, gyúrás és vibrációs módszereket alkalmazza. 

Míg a simítás a bemelegítésre szolgál, a dörzsölés már a vérkeringésre hat, az izmok és inak megdolgozásával, melynek eredményeként az ízületi lerakódások feloldódnak. A gyúrás kiegyensúlyozza az izomtónust, az izomfeszültségek csökkenése pedig az egész testre pozitívan hat.

Érdekli milyen hatással van ránk egy gyógymasszázs? Előző cikkünkből megtudhatja! Kattintson ide >>

furdo gyogymasszorok 2019

Milyen a jó masszőr?

A gyógymasszázs alapvető szabálya, hogy a gyógymasszőr nem okozhat kifejezett fájdalmat, a fájdalmas gócpontoknál csak felszíni masszázst nyújthat és mindig a nyirokcsomók irányába végezheti mozdulatait. 

Ha gyógymasszázst rendel el az orvos, akkor általában javaslatot ad általa ismert és bevált szakemberekre, de ha magunk keresünk gyógymasszőrt, akkor képzett és leinformálható szakembert válasszunk.

KIZÁRLÓKAG ORVOS ÍRHATJA KI!
A gyógymasszázs kifejezetten orvosi engedélyhez kötött bizonyos krónikus betegségek esetén, ilyen a szívbetegség, magas vérnyomás, epilepszia, cukorbetegség, nőgyógyászati rendellenesség, csontritkulás, idegbecsípődés, neurológiai zavarok. A daganatos betegeknél pedig különösen óvatosnak kell lenni!

Felkeltette érdeklődését a gyógymasszázs?

Érdeklődjön háziorvosánál vagy kezelőorvosánál és foglaljon Ön is időpontot a Szarvasi Gyógyfürdő gyógyászati részlegén!
Tel.: +36-66/311-684 vagy személyese Szarvas, Kossuth u. 23.

furdo_logo