3 dolog, amit mindenképp próbáljunk ki, ha fürdőbe megyünk

Amikor eljutunk fürdőzni, már nemcsak a csobbanás vagy a pezsgőmedencében való habok közti csücsülés az, amiért órákig ellennénk ott, hanem azok a lehetőségek, amelyek pihentetnek, gyógyítanak, ezáltal visszatöltenek, felfrissítenek minket.

22,26,377,389.295349

3 féle szauna + hideg vizes dézsa

Az emberiség évezredek óta használja a felforrósított levegőt szertartásokhoz, relaxációhoz és gyógyításhoz. Ezt a gyakorlatot napjainkban is széles körben alkalmazzák a szaunázás segítségével. Tanulmányok igazolják, hogy a szaunázás jótékony hatással van az egészségre, egyre többen szaunáznak azért, hogy megelőzzék a különböző betegségek kialakulását.

A Szarvasi Gyógyfürdőben 2 db Finn szaunából és 1 db infraszaunából választhatunk. A szaunákat felölelő rész a Szauna Sziget, ahol hideg-meleg tusolókat és hideg vizes merülő dézsát is használhatjuk a szauna körök után.

Hagyományos vagy infraszauna?

Az infraszaunák használata kiváló alternatíva például azok számára, akik nem rendelkeznek elég idővel ahhoz, hogy hosszú időt töltsenek a hagyományos finn szaunában. Míg a hagyományos szaunák csupán a kabinban lévő levegőt melegítik, az infraszaunák közvetlenül a testet melegítik fel az emberi szem számára láthatatlan infravörös sugarak segítségével. 

Az infravörös hő a szervezet mélyebben lévő szöveteit is képes átmelegíteni, ezért sokkal alacsonyabb hőmérsékleten (már 40 °C-on) beindul a verejtékezés. Az infraszaunák használata emiatt sokkal kellemesebb, mint a hagyományos szaunáké.

Masszázsok

Miért masszíroztatják egyre többen magukat?
A gyógymasszázs közvetlen és közvetett pozitív hatással is bír, fokozza a szövetekben a nyirok- és vénás visszaáramlást, ezáltal felgyorsítja a salakanyagok kiürülését a szervezetből, melynek eredményként javul a szövetek, izmok vérellátása a problémás, nem teljesen megfelelően működő testrészekben. 

Az egész szervezetre jótékony hatással van, rendszeres kezelés esetén megszűnhetnek krónikus ízületi és belgyógyászati problémák, de az általános közérzetet is jobbá teszi.

A jegypénztárban minden további információt megosztanak veled a kolléganők, kollégák.

Termál gyógyvizes medencék

Csak elmerülni a lágyan simogató meleg vízben.. Teljes mértékben ellazítja és feloldja tested. A fürdő ezen része a "Török Fürdő". A Szarvasi Gyógyfürdő gyógymedencéinek vízellátását a fürdő saját, 570 m talpmélységű kútja biztosítja. 

A feltörő gyógyhatású ásványvíz hőmérséklete 36,2°C. E mélyfúrású kút vizét az Országos Tisztiorvosi Hivatal és az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság gyógyvízzé minősítette.

A termál medencéink gyógyvize főként nőgyógyászati panaszok és ízületi betegségek kezelésére alkalmas. 

Legközelebb Te magad is kipróbálnád? Élveznéd?

Foglaljon Ön is időpontot előzetesen egy-egy kezelésre, masszázsra:
Tel.: +36-66/311-684 vagy személyese Szarvas, Kossuth u. 23.

furdo_logo