Gyógyító vízközelség...

A magyar emberek legtöbbje már csak akkor megy el orvoshoz, ha fáj vagy komoly problémája van. A statisztikák azt mutatják, hogy alig tesznek magukért az emberek, pedig az egészség apró odafigyelésekkel igen jól fenntartható.

medence uszas

Testi felfrissülés

Már az ókori időkben is tudták, hogy időnként szükséges elvonulni a fürdőkbe. A vízközeli helyeken komoly közösségi élet folyt, hiszen preventív (előzetes) jelleggel kényeztették magukat őseink.

Testünk a heti stressztől akarva-akaratlanul is befeszül, hiszen sokszor jóval többen vállalunk, mint amennyit valójában elbírunk. Ez a modern ember veszte.

A befeszült izmokat és az egész vázrendszert a vízközelség képes ellazítani. Ezalatt nem a parton vagy medence szélén való üldögélés érthető, hanem a gyógyvizekben és pezsőfürdőben, úszás közben elvégzett nyújtásoknak köszönhető.

Akik szeretik, ilyenkor kérik szakember segítségét egy-egy masszázsra. Masszőreink gyakran tapasztalják, hogy igen sok izomcsomó és görcshajlam van venégeiknél. Ezeket a "testi jeleket" érdemes vagy a megfelelő sporttal kimozogni (lenyújtani) vagy kimasszíroztatni.

stressz 2020

Mentális frissesség

Az emberi agy a történelem során még sosem kapott egy nap alatt ennyi információt. Több ezer impulzus éri minket nap közben, ez egy hét alatt igazi INFORMÁCIÓ CUNAMI, amit bizony rendezni érdemes.

A vízben érdekes módon megkönnyebbülünk ezektől a láthatatlan terhektől. Sokan számoltak be TELJES kikapcsolódásról, amikor vízhez közeli tevékenységet űznek (pl.: gyógymedence, szauna). Érdemes időnként kinullázni agyunkat, hiszen ő is egy véges kapacitással rendelkezik, ami manapság hamar túlterhetlhető.

Mindezeket megértve látható, hogy érdemes időnként tenni magunkért.

Önt is érdekli az egészsége? Várjuk szeretettel!

Szeretettel várjuk a Szarvasi Gyógyfürdőbe, ahol számos lehetőség közül választhat akár testi, akár mentális kikapcsolódásról legyen szó.

Akár masszázs időpontot is kérhet magának az alábbi elérhetőségek egyikén:
Tel.: +36-66/311-684 vagy személyese Szarvas, Kossuth u. 23.

furdo_logo