Szaunázással az immunrendszer védelméért

Napjainkban általánosan ismert tény, hogy a rendszeresen szaunázók ritkábban kapnak el fertőzéseket. A jelenség oka az izzasztófürdő szervezetet és immunrendszert erősítő hatása.

021010

A fertőzéseket általában vírusok okozzák, és rendszerint egy, már valamilyen módon legyengített testet támadnak meg. Gyakran az is elég hozzá, ha valaki télen egy fűtött, meleg helyről hirtelen kilép a hidegbe és lehűl.

Rendszeres szaunahasználók esetében ez máshogy van: a hideg és meleg váltakozása az izzadási és a hűtési fázisban megedzi a szervezetet az erőteljes hőmérséklet-változásokra való gyors reagáláshoz. Ezért nekik nem jelent problémát a hirtelen váltás, a meleg nappaliból a hideg kültérre kimenni.

Jótékony hatásai:

Bár eredetileg mosakodásra találták ki a szaunát, időközben az egészséges életmód és a kikapcsolódás egyik nélkülözhetetlen eszköze lett a szauna. Elsőképp méregtelenítő hatásáról híres, azáltal, hogy a szaunában ülve a szívünk gyorsabban dolgozik, ezáltal jobban eljuttatja a vért mindenhová, s elősegíti szervezetünkből a salakanyagok távozását.

A szauna immunerősítő, érregeneráló hatású, a szauna használatával javíthatunk testünk anyagcsere folyamatain. Használatával fokozódik a szervezet vérellátása, erősödik szervezetünk öngyógyító tevékenysége. Fokozódik a belső elválasztású mirigyek működése, ezáltal intenzíven izzadunk, és a bőrön át távoznak a salakanyagok, a melegben kitágult pórusokon keresztül.

Elérhető árakkal

A Szarvasi Gyógyfürdőben 600 Ft ért válthat szauna jegyet a fürdőbelépője mellé. Így egy Szarvasi lakosok esetében 1.000 Ft + 600 Ft, ez összesen 1.600 Ft-ba kerül és 17:00 óra után még kedvezőbbek az árak.

Vidékiek esetében 1.500 Ft + 600 Ft = 2.100 Ft

Valójában nem nagy összeg, hiszen az immunrendszer erősítése mellet úszhatunk és mentálisan is kiszellőztethetjük a fejünket.

Kellemes időtöltést kívánunk Önnek is!

furdo_logo