Szarvason 1903-ban létesült a jelenlegi létesítmény elődje a Városi Gőz és Kádfürdő, amelynek szolgáltatásait egy nyári használatú úszómedence is bővítette. A kezdetekkor a Kossuth téri Ceres szoborral díszített 1890-ben fúrt ártézi kút biztosította a vizet. (A szobor másolata ma a Fő teret díszíti.) 1911-ben a fürdő területén fúrt saját kútból töltötték fel a medencéket.

Az 1960-as években kötöttek rá a vízmű egyik kútjára, amely a mai napig biztosítja a szükséges vízmennyiséget. A 70-es években komoly fejlődést jelentett amikor a szabadtéri úszómedence üvegezett tetőszerkezetet kapott, így télen használhatóvá vált a fürdő.

A ma is használt kút vizét az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2000-ben minősítette gyógyvízzé. A létesítmény 2012-ben a Szent Klára Gyógyfürdő nevet vette fel.

 

2002-ben indult meg a fürdő eddigi legnagyobb szabású fejlesztése. A 2004-ben átadott Szarvasi Gyógyfürdő 25 m-es úszómedencével, élmény és termálmedencékkel, korszerű gyógyászati szolgáltatásokkal nyitotta meg kapuit. A fürdő korszerű szolgáltatásait azóta is megelégedéssel használják a városi lakosok, sportolók és a gyógyulni, pihenni vágyók.

 

A Szarvasi Gyógyfürdőnek belvárosi adottsága miatt, így elegendő terület hiányában korlátozottak a fejlesztési lehetőségei. Ennek ellenére a fürdő jelenleg is rendelkezik érvényes építési engedéllyel rendelkező tervvel, amely ha megvalósulna a külső területen megvalósítandó gyógy és gyerek medencékkel, szauna szolgáltatásokkal növelné a választékot. Mivel egy ilyen volumenű beruházás csak pályázati forrásból valósítható meg a fejlesztésre még várni kell.

 

A fürdő pályázati forrás nélkül is igyekszik a szolgáltatásokat javítani. Az idei évben a külső területen kialakított játék és pihenő rész növelte a választékot. Szeptembertől a szaunasziget kialakításával sikerült örömet szerezni a forróságot kedvelő vendégelnek. Emellett az öltözők vizes helységei is fel lettek újítva. Az idei évben még szolárium üzemeltetésével fogjuk kiegészíteni a fürdő választékát.

 

A vezetőség a jövő években is arra törekszik, hogy fejlődjön és szépüljön a létesítmény fürdő és gyógyászati része is annak érdekében, hogy minél többen megelégedésükre használják a Szarvasi Gyógyfürdőt.