Jó színben mosolyognál?

A Szarvasi Gyógyfürdőben Te is megtalálod és használhatod az Ergoline 600 Classic fekvő szoláriumot.
A következőkben megosztjuk veled azokat a fontos alapokat, amelyeket alkalmazva a későbbiekben biztonságosan használhatod a szoláriumot.

Fokozatosan emelt szolizási idő

Fontos, hogy első alkalommal mindig rövid időre feküdjünk be a szoláriumba (3-6 perc), majd fokozatosan, ahogy barnul a bőr, kis egységenként (2-4 perc) emeljük a szoláriumozás időtartamát. Ennek az az oka, hogy minél barnább a bőr, annál több UV fény kell ahhoz, hogy tovább barnuljon. A fokozatosság elvét betartva elérhetjük, hogy a bőrünk sose égjen le. Abban az esetben, ha egy ideje már nem napoztunk vagy szoláriumoztunk vagy más okból elvesztettük bőrünk barnaságát (vírus infekciók után, lázas állapotok után, bőrradírozás után, ha leégtünk), a szoláriumozási időt ismét le kell csökkenteni, pont úgy, mintha most kezdenénk előlről és alkalmanként fokozatosan ismét emelni, olyan ütemben, ahogy a bőrünk egyre barnább lesz.

Kerüld el a leégést!

A bőrünk akkor ég meg, ha több időt napoztunk vagy szoláriumoztunk, mint amennyit az adott időben lévő barnultságunk megengedett volna. Ezért fontos a fokozatosság. A megégett bőr nem lesz szép, lehet, hogy le is hámlik, így a célunk, hogy lebarnuljunk, nem értük el, illetve még egy csomó pénzt is kidobtunk az ablakon. Ami a legfontosabb szempont, hogy a megégés károsítja a bőr szerkezetét.

A leégés tünetei:
1. fokú égési sérülés: A bőr húzódik vagy fáj, piros, meleg, esetleg viszket.
2. fokú égési sérülés: A súlyosabb, ha ezen tünetek mellett még hólyag is keletkezik.
Leégett bőrrel tilos napozni, szoláriumozni!

Napozás és szoláriumozás után pótolni kell a folyadékot!

Szoláriumozás után fontos a folyadékpótlásra is gondolni, a szoláriumban lévő meleg miatti folyadékvesztés és a bőrünk jobb kondíciója miatt is. Akinek alacsony a vérnyomása, az fokozottan figyeljen erre oda. Ők válasszák inkább a fekvő szoláriumot.

Ne viselj sminket, ékszereket szoláriumozáskor!

Szoláriumozás előtt a smink, parfüm eltávolítása a bőrünkről azért fontos, mert ezek a kozmetikumok egyrészt tartalmazhatnak UV-szűrő hatóanyagot, ami által nem fog a bőrünk lebarnulni, hiába szoláriumoztunk, illetve a meleg hatására kitágult pólusainkba beszívódva eltömíthetik azokat, ezáltal pl. miteszert okozva. Sőt akár súlyos allergiás reakciót is kiválthatnak. A szoláriumozás idejére magunkon hagyott ékszer helyén szintén fehér folt marad, illetve azok a melegtől átforrósodva megégethetik a bőrünket.

Nekünk fontos a kényelmed!

A fürdőigazgató Gémes Tibor folyamatosan tervez, fejleszt és megvalósít. Mindazért, hogy a fürdőbe érkező vendégek még több szolgáltatást élvezhessenek és még komfortosabban tölthessék azt az időt, amit magukra szánnak.

Jelenleg a szoláriumnál is történnek újítások, méghozzá csomagmegőrző és öltöző.
Csak levetkőzöl és mész, ilyen a szolárium szarvason. Emellett új megőrzőnkben a csomagjaid is kellő biztonságban lesznek.

Kellemes időtöltést, kellemes barnulást kívánunk Neked is!

Köszönjük, hogy elolvastad ezt az ismertető cikket!
Most már tudod, hogyan kezdj neki a szolizásnak és mikre kell odafigyelj, hogy biztonságosan használhasd újra és újra.

Érdekes volt számodra ez a tartalom?
Szeretnél további ilyen hasznos információkat kapni?

Akkor kövess minket Facebook oldalunkon kattints ide és nyomj rá a “Tetszik” gombra >>

forrás: szolizz.hu