5+1 dolog, amit érdemes strandra vinni magunkkal

Augusztus, a remények szerint még igazi kánikulai idővel örvendeztet meg minket. Éppen itt az ideje, hogy átnézzük a strandtáskánk tartalmát. Jöjjön 5+1 dolog, amit sose hagyjunk otthon, ha vízpartra vagy strandra készülünk!

Summertime theme

#1 - Strandpapucs

Sokan gondolják úgy, hogy strandon mezítláb a legkényelmesebb és legegészségesebb járni. Ez is egy érv, de a fűben megbúvó éles és szúrós dolgokra és rovarokra is gondolva mégsem árt, ha felhúzzuk azt a flip-flopot.

#2 - Hatékony napvédő krém

Előfordul, hogy olykor szeszélyesebb az időjárás, szél is fújdogálhat és nem érezzük olyan erősnek a napsütést, azonban ilyenkor is védekeznünk kell a káros sugarak ellen. Nyár végén és ősz elején is szükség van napvédő krémre. Ha nem akarunk este égett bőrrel jajongani az ágyban, ezt semmiképp se hagyjuk otthon.

#3 - Minél több folyadék

A strandon, fürdés és napozás közben nagyon fontos a hidratálás még akkor is, ha már szűnőben a legnagyobb nyári forróság. Sosem szabad arra apellálnunk, hogy majd a strandon vásárolunk valamit. Sokkal biztosabb – és gazdaságosabb is – ha viszünk otthonról egy-két üveg innivalót, lehetőleg ásványvizet, melynek az üvegét – ha van kút a strandon – szükség szerint újratölthetjük. Nagyon jó ötlet az ásványvizet indulás előtt 1-2 órára betenni a fagyasztóba, hiszen így sokáig hideg víznek örülhetünk napozás közben. Strandon tehát legjobb a víz, de a fürdőzés után akár ezekkel a saját készítésű finomságokkal is lehűthetjük magunkat.

#4 - Töröklöző vagy Pléd

A vizet elhagyva kényelmes lehet egy plédre leülni vagy ledőlni az árnyékos zöld udvarban. Ezért érdemes egy plusz plédet vagy törölközőt betenni, amit nem sajnálunk magunk alá teríteni és amin ha úgy van elfér az egész család.

#5 - Nylon táska a vizes ruháknak

Az egyik legfontosabb dolog kényelmünk érdekében, mégis sokszor otthon hagyjuk a vizes fürdőruha, törölköző és papucs hazaszállítására alkalmas nylont vagy fólia zsákot. Érdemes mindegyiknek külön-külön vinni egyet, strandoló társaink feledékenységét is beleszámítva a vízhatlan zsákocskákból sosem lehet elég.

+1 Valami harapni való

A vízközelben sokszor észre sem vesszük de igen sok energiát vesz ki a víz, hiszen mozgunk. Szoktán mondani "kiszívott a víz", pedig közbe csak mi égettük el az energia készletünket a mozgással. Megéhezünk a víz közelében, ez így természetes.

Ezért mindenképpen érdemes magunkkal vinni pár falat harapni valót! A legjobb megoldás a gyümölcs és a rágcsálni valók. A felkészültebbek egy-egy szendvicset is elkészítenek.

furdobe_elemny-resz

Biztonságos vízközelség

A szarvasi Holt-Köröst sokan szeretik viszont van egy ellentábor, akiknek nem adja meg a szükséges biztonságot a vízpart. Nekik kitűnő megoldás lehet az elviselhetetlen  melegben a Szarvasi Gyógyfürdő biztonságos medencéi, ahol úszómester is felügyeli a gyerkőcöket.

furdo_logo