Így előzheted meg Te is az influenza szezont!

Ahhoz, hogy lehetőségeinkhez mérten elkerüljük az őszi betegségeket, megfelelően működő immunrendszerre van szükségünk. A megfelelő védelemhez hozzájárul az őszi méregtelenítés, amellyel megnövelhetjük szervezetünk ellenálló képességét.

influenza szezon

Miért érdemes méreteleníteni?

Amennyiben nincsenek a toxinok felhalmozódása miatt jelentkező panaszaink, a méregtelenítés évente legalább két alkalommal erősen ajánlott. 

Az egyik időpont a tavasz, amikor a téli időszakban lerakódott mérgektől szabadulhatunk meg, és frissíthetjük fel szervezetünket a kúra során. 

Ugyanilyen fontos az őszi méregtelenítés, a nyáron felhalmozott méreganyagokatól tudunk megszabadulni. A toxinoktól és salakanyagoktól megszabadított bélrendszernek köszönhetően sokkal jobban hasznosulnak a tápanyagok, amelyekből a tél folyamán egyébként is kevesebb jut a szervezetünkben.

szaunazas

Szanuna a kényelmesek sportja...

A szauna méregtelenítő, testet-lelket regeneráló hatása évszázadok, sőt évezredek óta jól ismert. Aki eddig nem járt rendszeresen szaunába, vagy nem próbálta az infrakabin jótékony hatását, annak csak ajánlani tudjuk, hiszen mindez pihenés közben történik.

Hatákony módszer a stressz csökkentésére

A túlhajszolt életmód, az egészségtelen ételek, a kevés alvás és a túlzott koffeinfogyasztás mellett szervezetünk sokszor nehezen bírja a megpróbáltatásokat. Állandó küzdelm és stressz, folytonos idegeskedés és nyugtalanság kíséri. 

A szauna forrósága – azon felül, hogy segíti a méregtelenítést – kényszeríti testünket és szellemünket a pihenésre, a megnyugvásra, a relaxációra. A szaunában töltött idő alatt nem gondolunk másra, kint hagyjuk a külvilágot, így agyunk is pihenhet egy kicsit. Érdemes betartani ezeket a tanácsokat. 

Amennyiben még csak most ismerkedsz a szaunázással, akkor érdekelhet egyik előző cikkünkben olvashatsz a 5 tipp kezdőknek.

Szívesen kipróbálnád a Szaunázást?

Részletek és minden további információt a fürdő recepcióján megtudhatsz. Tel.: +36-66/311-684 vagy személyese Szarvas, Kossuth u. 23.

furdo_logo